NW

 
I onsdags var det NW igen, denna gång var vi ute på Hässlö och träningsledaren hade förberett 4 olika sök! Det var jättekul med fler sök än vanligt samt att det dessutom var olika sök. Det var ett behållarsök med 3 dofter, två utomhussök med 1 doft vardera, samt ett halvt utomhussök som var placerat i ett öppet garage och där fanns det 1 doft att söka rätt på.
 
Det är roligt att det är flera från klubben som är med och tränar, enda kravet är att man ska ha gått Nose Workkurs för att vara med. Vi brukar vara mellan 8-10 stycken som dyker upp när det är träning så det blir alltid en liten vila mellan söker för hundarna. Just denna gång så körde vi 2 sök direkt efter varandra, sedan fick hundarna vila och sen körde vi de andra 2 söken.
 
Något som jag är både konfunderad med glad över är att Enzo jobbar så extremt snabb! Han är så säker på doften samt att jan verkar känna direkt var doften befinner sig. Ett exempel som jag kan ta är det ena utomhussöket, då får vi veta hur stort området är och jag bestämmer mig för att börja leta igenom ena sidan först bara för att vara noggrann, men Enzo drar direkt iväg till andra sidan och hittar doften efter några sekunder! Att han är snabb är bra när vi ska börja tävla, men jag vill även att han ska vara noggrann så att man inte missar någon doft. Men när vi väl står vid ett sök och ska börja så tänker jag alltid "lita på hunden". Detta är ett citat från kursledaren och stämmer väl!
 
Att markera börjar bli bättre, men det är en liten bit kvar känner jag, men det beror nog på att jag vill att det ska bli så bra som möjligt.
Får se när nästa träning blir av med gruppen, men mot hösten så ska vi börja träna varje vecka.

dreamfairysenzo.blogg.se

En blogg om min Schäfer Enzo

RSS 2.0