Spårträning med Jennifer och Viper

Idag blev det spårträning med kort varsel. Jag och Jennifer åkte till Vad och letade efter ett bra spårområde. Sedan parkerade vi bilarna och tog med snitslar och apporter och begav oss till det valda området. Vi spårade på varsin sida av vägen, och vi kunde få både långa och varierande spår. Spårträckorna blev kanske runt 500m om inte lite längre. Nästa gång ska vi använda oss utav runkeeper för att få en mer exakt sträcka. 
 
Spåren fick ligga i 1 timme innan vi satte igång. Vi körde Viper först. Han var snabb som vanligt, så Jennifer jobbar mycket på att bromsa honom. Men han gick helt felfritt i spåret, tog alla apporter och alla vinklar väldigt väl! Vid slutapporten letade han efter spåret för att fortsätta, men då skulle han ju markera apporten, och det gjorde han efter en liten stund. Nu fick ekipaget till ett bra spår! Han kissade inte i spåret, eller letade efter harbajs. Så Jennifer var jättenöjd efter sitt spår!!
 
Sen var det Enzos tur. Det gick jättebra, han tog alla apporter och vinklar väl! Men jag skulle vilja att han markerar apporterna lite mer, nu nosar han snabbt på dem och fortsätter sedan att spåra. Men nu jobbar han i ett bra tempo iallafall! Jag har även beställt en ny spårlina med supergrip och antiglid som dessutom är 10 meter långt. Vill jag ha kortare lina så kan jag bara kapa av den!
 
 

dreamfairysenzo.blogg.se

En blogg om min Schäfer Enzo

RSS 2.0