Nose Work del 3/4

Igår var det kurs igen, och vi gör mycket varje träff med tanke på att vi kör i 3 timmar.
 
Det var dags för markerings träning igår. Men innan det så fick hundarna göra ett inomhussök för att visa att de faktiskt kan hitta doften, eller i detta fall dofterna (fanns 2 lagor med eukalyptus placerade i rummet). Enzo var så duktig! Han hittade den första på en gång, den andra hittade han ganska snabbt därefter, men visade inte mig lika tydligt med nosen och tungan att han hittat doften. 
Vi kör som ett rinnande vatten mellan hundarna, när en hund är klar så kommer nästa in när hunden innan går ut. och när vi var klara med inomhussöket så mötte vi den förra hundens ägare och hon blev så förvånad att vi var på väg tillbaka till bilen när hon var på väg mot stugan. "Är ni klara redan?!". 
Enligt intruktören jobbade jag och Enzo bra med varandra då han letar självstädnigt och jag ger feedback när han ber om hjälp (jag visar var han kan börja uppta letandet osv.). 
 
Sedan var det dags för att testa på markeringsträning. Eftersom jag inte har tränat Enzo för punktmarkering så fick vi börja med att visa hur man kan träna in markeringen på en hund som är inklickad men inte tränat punktmarkering. Vi fick då en pekpinne som han skulle dutta nosen på, och han verkade fatta galoppen ganska snabbt. Så det håller vi på att både träna och avancera nu.
 
Sedan var det dags för utomhussök. Då fick jag en liten klump i magen då vi inte alls har tränat på det så jag var lite orolig för Enzos resultat, men det blev faktiskt riktigt bra! Området som vi skulle söka igenom var ca 100kvm, och han snappade upp doften redan från start. Men vi gick "banan" och han visade mer och mer att han hade känt doften, så vi gick fram till en stol - och där var doften! Här styrde jag honom bara genom banan, men han visade när han hade känt av doften och visade att han hade fått upp spåret.
 
Det var allt för denna gång, och vi fick med oss hem en pekpinne och papper på träningsmoment, material etc. som man behöver för att träna Nose Work. Nästa tillfälle ska vi vara i Sala en heldag med både träning och en inofficiel tävling på slutet. Vi kommer köra igenom alla moment - inomhus, utomhus, behållar, och fordonssök.

dreamfairysenzo.blogg.se

En blogg om min Schäfer Enzo

RSS 2.0